Kıbrıs’ta Yumurta Donasyonu Tedavisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yumurta Donasyonu Nedir?

Yumurta donasyonu, veya halk dilinde yumurta nakli tedavisi, kendi yumurtası ile gebelik elde edemeyen kadınlara uygulanabilen bir tedavi yöntemidir. Kendi yumurtası ile hamilelik elde edemeyen kadınlar ekseriyetle erken menopoz veya normal zamanlı menopoza giren kadınlardır, fakat genetik rahatsızlıklar, kemoterapi, yumurtalık ameliyatları veya başka rahatsızlıklardan dolayı kaynaklanabilen yumurtlama sorunları da kadının kendi yumurtaları ile hamilelik elde etmesine engel teşkil edebilecek durumlardır.

Bazen yumurta mevcut olsa bile, yaşa veya başka faktörlere bağlı olarak yumurta kalitesinde düşüş gözlemlenebilmektedir. Özellikle kendi yumurtaları ile defalarca tüp bebek tedavisi deneyen kadınlarda rastlanabilen bir durumdur. Her ne kadar da tüp bebek tedavisi esnasında yumurta elde edilse bile, bu yumurtalar istenilen sayıda veya istenilen kalitede olmayabilir. Yumurta kalitesinin istenilenin altında olması da dolayısıyla oluşacak embriyoların kalitesine yansımaktadır.

Sebebi ne olursa olsun, eğer bir kadın kendi yumurtası ile doğal yollarla veya yardımla üreme yöntemleri ile gebelik elde edemiyorsa ve çocuk sahibi olmak istiyorsa, o zaman bir sonraki adım donör yumurtası kullanımını gözden geçirmek olacaktır. Yumurta donasyonu ile yapılan tüp bebek tedavisinde, kadının kendi yumurtalarını kullanmak yerine, seçilecek olan genç ve sağlıklı bir yumurta donöründen elde edilecek yumurtaların kullanılması söz konusudur. Bu sayede, genç ve sağlıklı yumurtalar erkek partnerin sperm hücreleri ile birleştirilir. Döllenen yumurtalar embriyo haline gelmeye başlar ve 3 ile 5 gün arasında laboratuvar ortamında büyütülür. Bu sürenin sonunda yine kadın hastamızın rahmi içerisine yerleştirilerek gebelik planlanır.

Yumurta Donasyonu Maliyet ve Başarı Oranları:

Yumurta donasyonu tedavisinin maliyeti standart tüp bebek tedavilerinden daha yukarıdadır. Bunun sebebi, tedavi esnasında başka bir kadına tedavi uygulanması ve yumurta elde edilmesidir. Yumurta donörünün tedavi vb maliyetleri de maliyete yansıyacağından dolayı, Kıbrıs Tüp Bebek merkezinde yumurta donasyonu hizmetinin maliyeti 5,000 Euro olarak belirlenmiştir.

Bu tedavinin başarısı, normal tüp bebek tedavisinden daha yüksektir. Özellikle 35 yaş üzeri hastalarda bu başarı farkı ciddi rakamsal boyutlardadır. Bunun sebebi, kullanılan yumurta donörlerinin hem 30 yaş altı olması, hem de daha önceden gebeliği ıspatlanmış kişiler olmalarıdır.

Kıbrıs Tüp Bebek Merkezinde sunulan yumurta donasyonu tedavisi hakkında daha kapsamlı bilgi için ‘Yumurta Donasyonu ile Tüp Bebek Tedavisi‘ sayfamızı ziyaret ediniz.

Ahmet Özyiğit, MD, MSc (Klinik Embriyoloji)
Ahmet Özyiğit, MD, MSc (Klinik Embriyoloji)
Yazılar: 9

2 Yorum

  1. Mrb iyi günler
    yumurta donasyonu yapmayı düşünüyoruz.
    Prp denedik olmadı.
    Eşimle 40 lı yaslardayiz. Donasyon ile ilgili minik bir genel bilgi istiyoruz.
    Mümkün müdür acaba.
    Teşekkürler.

    • Merhaba Engin Bey,

      Benim ismim Zeliha. Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi’nde hasta koordinatörüyüm.

      Daha önce PRP denemiş olmanızı ve yaşınızı göz önünde bulundurursak, yumurta donasyonu ile başarı şansınız daha yüksek olacaktır. Fakat takdir edersiniz ki, bu başarı şansını etkileyen birçok etken söz konusudur. Sizin ve eşinizin genel sağlık durumu hakkında daha detaylı bilgi verebilirseniz, size daha çok yardımıcı olabiliriz.

      Bunun için lütfen aşağıdaki linki tıklayıp bizimle iletişime geçin:

      https://www.kktctupbebek.com/iletisim/

      Ayrıca bana bu numaradan ulaşabilirisiniz: 0548 830 1699

      Saygılarımla,
      Zeliha Şekerlisoy

Yorumlar Kapatıldı.