Telefon Hattımız:
+90 542 869 8000
Elite Research and Surgical Hospital
Elite Research and Surgical Hospital
Embriyo donasyonu ile tüp bebek tedavisi, hem kadın hem de erkek faktörlü infertilite’nin birlikte görüldüğü hastalara önerilir. Ayrıca, ileri yaşta olan veya erken menopoza girmiş olan bekar kadınlar için de uygun bir tedavi şeklidir.
Genel olarak infertilite tedavilerinden önce, erkek hastanın sperm analizi ve kadın hastanın yumurtalık rezervi ve rahim içi bulguları için ile ultrasound tetkiki istenir. Yumurta naklinden önce, gerekirse daha ileri tetkikler de uygulanabilir.
Embriyo Donasyonu ile Tüp Bebek tedavisi’nin Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi’ndeki tedavi ücreti 5,500 Euro’dur. Bu ücrete bulaşıcı hastalık testleri, konaklama ve ulaşım ücretleri dahil değildir. Bunlar hakkında detaylı bilgiyi sitemizin farklı bölümlerinde bulacaksınız.
Embriyo donasyonu ile Tüp bebek tedavisi’nin başarı oranları kişiye göre farklılık gösterebilir. Yaş, rahim içi durumu ve genel sağlık durumu başarıyı etkileyen sebeplerdir. Genele bakılırsa, embriyo donasyonu ile tüp bebek başarısı %75 civarlarındadır.
Kadında yumurta, erkekte sperm olmadığı durumda Embriyo Donasyonu Tedavisi, diğer adı ile yumurta ve sperm bağışı ile Tüp Bebek Tedavisi uygulanır. Seçilmiş yumurta bağışçısından (donör) elde edilen yumurtalar toplandıktan sonra, seçilmiş sperm bağışçısının (donör) dondurulmuş sperm örneği ile döllenmesi, ve oluşan embriyoların (hücresel safhada bebekler), anne adayının rahim içine transfer edilmesi işlemidir.
Standart tüp bebek tedavisi sürecinden farklı olarak anne adayından yumurta elde edilmesi planlanmadığından, yumurta geliştirici iğne tedavisi uygulanmaz. Yumurta geliştirme tedavisi bağışçının (donörün) hormonları ve yaşına uygun olarak başlanır. Amaç; gelişen yumurta veya yumurtalar olgunlaştığında, anne adayı için yeterli sayıda ve iyi kalitede yumurta elde etmektir.
Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi’nde Donör (yumurta bağışçısı) seçimi belli kriterlere göre gerçekleştirilir. Merkezimize başvuruda bulunan donör adaylarının %72’si üniversite öğrencisi, %23’ü kamu veya özel işletmelerde çalışan, %5’i ev hanımıdır. Donör adaylarının etnik kökeni, aile geçmişi, fiziksel ve zihinsel yapısı, enfeksiyon hastalıkları, genetik geçişli hastalıkları ve kronik hastalıkları araştırılmış, kan grubu saptanmış sağlıklı kişilerdir. Yumurta vericisinin ten rengi, göz rengi, saç rengi ve vücut yapısı gibi fiziksel özellikleri alıcı çiftinkilere mümkün olduğunca benzer olacak şekilde seçilmesine önem verilir. Hastalarımız ile yapılan görüşme sonrasında belli bir donör seçilir ve bu donör hastamıza rezerve edilir.
Merkezimizde donörlerin kimlikleri kesinlikle saklı tutulur. Anne ve baba adayı bağışçısını asla tanımamaktadır.
Sperm Donasyonunda kullanılan spermler merkezi Danimarka’da bulunan Cryos Sperm Bank’asından temin edilen tüm tıbbi tarama testleri yapılmış, kan grubu, fiziksel, etnik özellikleri kayıt altında tutulan, sağlıklı fertil erkeklerden elde edilmektedir.
Sperm bağışçısı seçiminde hastanın talepleri doğrultsunda, hastaya uygun olabilecek donörler bilgisayar aracılığı ile belirlenir ve bu donörlerin etnik kökeni, fiziksel özellikleri, eğitim durumları, kan grupları gibi detaylar hasta ile paylaşılır. Hastalarımız ile yapılan görüşme sonrasında belli bir donör seçilir ve bu donör hastamız için ayrılır.
Embriyo donasyonu ile IVF tedavisi, 1985 yılında ilk başarılı tedavi ile başlamış ve yaklaşık 30 yıldır aktif olarak uygulanan bir tedavi yöntemidir.
Bir çifte Embriyo donasyonu ile tüp bebek tedavisi önerilebilmesi için, öncelikle her iki partnerin de bazı araştırmalardan geçmiş olması gerekir. Bu araştırmalar; hastalara mevcut duruma göre hangi tedavi şeklinin daha uygun olacağının belirlenmesi için gereklidir.
Anne adayının merkezimizde bulunması gereken dönem 4. Dönem ( transfer günüdür); ancak kadın ile erkeğin birbirlerine moral vermek amacıyla birlikte bulunması başarıyı arttıran bir etkendir.
Endometrium (rahim iç duvarı) hazırlanma sürecinde hastanın klinikte bulunması şart değildir, bu takip hastanın yerel doktoru ile de sürdürülebilir bir takiptir. Bu şekilde, yurt dışından gelen hastanın ülkemizde konaklama süresi azaltılmış olur. Yumurta donasyonu ile tüp bebek tedavisi için gereken ilaçların temini: Hastaların isteğine göre tedavi reçetesi e-posta veya faks ile hastaya gönderilmekte, ya da kargo servisi yapan anlaşmalı eczanelere gönderilmektedir.
İletişimin de tedavide çok önemli rol oynadığını bildiğimizden, Tedavi programına alınan her hastanın iletişimde olacağı bir hasta koordinatörü olur. Koordinatör, tedavi sürecince tedavinizle ilgili her türlü bilgi akışını hekimlerimizin talimatları doğrultusunda size iletir. Kıbrıs dışından gelen hastalar için seyahat planı yapar, talep edilmesi durumunda konaklama ile ilgili gerekli bilgi ve desteği sağlar.
Embriyo bağışı ile Tüp Bebek tedavi maliyeti 5500 Euro’dur. Ücrete dahil olan hizmetler yumurta donorünün tedaviye hazırlığı ve sperm bankasından sperm alınması, ve Embriyo transferi.
Embriyo donasyonu ile IVF tedavisi detayları hakkında daha detaylı bilgi almak için lütfen bize ulaşın.