Tedavilerimiz

Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi’nde Uygulanan İnfertilite ve Tüp Bebek Tedavileri

Bu bölümde, Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi’nde uygulanan çeşitli infertilite ve tüp bebek tedavileri hakkında bilgiye ulaşabilirsiniz. Genel anlamda, hangi tedavi’ye nasıl karar verilebileceği ancak belli başlı test ve tetkiklerin yapılması, ve etkin bir medikal geçmiş analizi sayesinde mümkün olacaktır. Sayfamızın amacı sizlere tedaviler hakkında genel bilgi sağlamak ve hangi tedavi’nin hangi hasta gruplarına uygun olduğuna dair genel bilgi vermektir. Bu site’deki sayfaların ve medikal bilgilerin amacı hiçbir şekilde tanı koymak veya tedavi önermek değildir. Bu yüzden, bu sitede okuduğunuz hiçbir bilgi gerçek bire hekimle yapılacak olan görüşme’nin yerini almayacaktır.

Merkezimizde uygulanmakta olan tedavilerin genel başlıkları şu şekildedir:

Aşılama Tedavisi: Genellikle 30 yaş altı hastalarda, test ve tetkiklerinde herhangi bir infertilite sebebi bulunamayan hasta gruplarında önerilen ilk tedavi yöntemidir. Başarı şansı olarak tüp bebek tedavisine oranla daha düşük bir başarıya sahip olan aşılama tedavisi daha basit ve daha az girişimli bir tedavi olduğu için genç çiftler tarafından tercih edilebilmektedir.

Tüp Bebek (ICSI) Tedavisi: Daha önceden aşılama gibi daha sade tedavilerle başarı elde edememiş çiftlere, erkek hastanın sperm sayısı ve hareketliliği düşük olduğu durumlarda ve kadın hastanın yumurtalık rezervinde azalma tespit edildiğinde önerilen tedavi yöntemidir. Özellikle 30 yaş üzeri hastalarda daha fazla vakit kaybetmeden tüp bebek tedavisine geçilmesi uygun bir adımdır.

Yumurta Nakli (Yumurta Donasyonu) ile Tüp Bebek Tedavisi: Kendi yumurtası ile gebelik elde edemeyen kadınlar için uygun bir tedavi yöntemidir. Yumurta rezervi tükenmiş ve erken yaşta over yetmezliği sorunu yaşayan veya normal seyirle menopoza giren kadınlara uygulanabilmektedir.

Sperm Donasyonu ile Tüp bebek Tedavisi: Azospermi tanısı konmuş erkeklerde, eğer cerrahi yollarla sperm elde etmek mümkün olmazsa, donör spermi kullanarak tüp bebek tedavisi uygulamasına gidilir. Sperm donasyonu ile tüp bebek tedavisi uygulaması ayrıca bekar kadınların da tercih ettikleri bir tedavi yöntemidir.

Yumurta ve Sperm (Embriyo) Donasyonu Tedavisi: Hem yumurta hem de sperm donörü kullanılan tüp bebek tedavilerine verilen isim embriyo donasyonu’dur. Hem erkek hem de kadın faktörü olan infertilite durumlarında tercih edilen bir tedavi yöntemidir.

Cinsiyet Seçimi: Bebek cinsiyeti seçimi, kısaca, hamilelik öncesi bebek cinsiyeti belirleme, gerek aile planlaması gerekse genetik hastalıkların önüne geçmek için kullanılan bir yöntemdir.

Genetik Tanı: Bilinen ve ailede kalıtsal özellik gösteren genetik hastalıklar için tüp bebek tedavisi esnasında uygulanan bir yöntemdir.

Taşıyıcı Annelik Hizmeti (Amerika veya Avrupa Bağlantılı): Rahmi olmayan kadınlar için veya hamilelik sürecini tamamlayamayacak kadınlar için uygun bir hizmettir. Aynı zamanda eşcinsel erkek çiftler için de tercih edilebilen bir hizmettir. Taşıyıcı annelik programında, doğurganlığı ıspatlanmış bir taşıyıcı anne seçilir ve hamilelik süreci planlanır.

Cerrahi Yöntemlerle Sperm Elde Etme: Obstrüktif azospermi vakalarında minimal cerrahi girişimlerle testislerden sperm elde ederek tüp bebek tedavisi ile hamilelik planlanabilmektedir.

PRP ile Over Rejuvenasyonu (Yumurtalık Gençleştirmesi): İleri yaşta olan ve over rezervi azalan hastalarımız için yeni uygulamamız olan PRP tedavisi oldukça başarılı sonuçlar vermektedir.

Kök Hücre ile Azospermi Tedavisi: Kök hücre ile erkek infertilitesi tedavisi artık mümkün! Azospermi hastalarında kök hücre ile sperm üretimi yeniden oluşabilmektedir.